Tag Archives: love

#IdeaSwap: Letter

11 Sep

Dear 18 years old me…

I know how do you feel now, terrible isn’t it?
I also know that five years later, your heart ache will still not completely cure yet.

Life is so cruel, I know it too…
Even your parents yelling to each other everyday or somehow they’re not talking to each other at all, make sure you bear it well, don’t forget that no matter what both of them are loving you.

Love is stupid, but you don’t know it yet…
Also you have no idea that you will choose a wrong guy a view months later, you will end up dating him for two years and will experience the most dramatic and stupid break up ever.

You will get through many ups and downs in the future. There will come the day when you feel over excited and there also will come the day when you feel like wanna kill yourself. But don’t do it, don’t kill yourself… because you soon will meet a best people in your life. Few of them will become your best friend, few of them will become your favorite person, few of them will turn out to be your enemy… also one of them, you going to have a tragic-romantic love story with him, a story that you often fancy when you read it in the novel.
I’m not saying life will be easy, and we already realize that our life will be slightly different with other person. Guess what? We were right.

Keep trying hard, keep thinking that you will have a good life, because you will.
Don’t lose hope, somehow you will learn that this is not a worst life someone can live. Everybody have their own story, some of them are way harder than yours that you later will stop pitying yourself and choose to be happy…

…And you will be happy.

This is me, the 23 years old you.

–Posted via mobile

Advertisements

#IdeaSwap: If I Were A Boy

9 Sep

Have you ever wish to be born as someone else? If you’re boy, have you ever wonder how if you were a girl and if you’re a girl, how it’ll become if you were a boy?

If I were a boy?
I bet I’ll become a decent one. If not I’ll just become the annoying type that most girl will going to hate. Yeah, I don’t think there is any middle standard for a “boy” me.
Let me use my imaginary here, to put my girl personality into a boy one.

Mari awali semuanya dengan, Mungkin

Gue adalah cowok yang pendiam, yang ga bisa ngelucu atau sekedar bercanda-canda jorok sama kebanyakan orang. Karena menurut gue cowok yang bermulut cewek alias berisik dan macam komentator nyasar itu butuh dibasmi dari muka bumi ini.
Gue adalah cowok yang menyebalkan karena terkesan tukang pilih-pilih dan ga suka hidup susah. Prinsip gue adalah, laki-laki itu ga butuh hidup sok susah kalau bisa hidup enak hanya karena stereotype yang menyatakan kalo cowok yang ga pernah hidup susah itu artinya ga bakal bisa survive. Ah kata siapa? Itu sih tergantung lo nya aja tau diri apa ga… Taraf hidup itu bagian dari takdir, kalau memang temen lo mampu hidup lebih enak dari lo, ya jangan banyak omong, ga perlu pengumuman lah kalau lo sirik. Tapi bukan berarti gue ga bisa apa-apa. Biar begini juga gue tetap laki-laki yang suatu hari bakal menapaki masa depannya sendiri. Itu makanya gue selalu mendoktrin diri gue sendiri buat jadi cowok cerdas, cekatan, dan serba bisa. Itu modal, biar survive.
Gue adalah cowok yang susah naksir cewek dan susah ditaksir cewek. Kenapa? Gue senyum aja jarang, gimana mau ada yang naksir gue? Yang ada cewek-cewek kalau ngeliat gue macam ngeliat anjing yang di jidatnya ada tempelan, “Awas anjing galak!”. Gue juga susah naksir cewek, bukan semata-mata karena ketinggian standar, susah aja kali nemuin cewek yang kira-kira mau sama anjing galak. Ditambah, gue bukan cowok yang naksir sama cewek cantik, buat gue cewek cantik itu cuma enak dilihat, masalah hati ga ada hubungannya sama muka lo.
Gue adalah laki-laki yang setia kawan. Karena mencari teman itu bukan hal gampang buat gue, jadi ketika gue menemukan beberapa orang yang bisa gue sebut teman, I’ll treasure them no matter what.
Gue adalah cowok yang dekat dengan Mama, karena sejak kecil keburu terbiasa memandang beliau sebagai makhluk rapuh yang butuh dilindungi terus-terusan sama anak laki-laki jagoannya ini… Padahal dalam hati gue tau benar, Mama adalah wanita paling kuat yang ada di dunia.
Gue adalah laki-laki tegas yang mengerti benar apa yang gue mau dalam hidup gue. Gue calon laki-laki sukses, masa depan gue cerah dan menjanjikan. Bukan karena kepedean, bukan juga mendahului kehendak Tuhan. Itu namanya optimis.
Gue adalah cowok yang selalu berusaha ga mempermainkan dan menyakiti perasaan cewek, apa sih gunanya jadi cowok model begitu? Ga guna. Jika suatu hari gue berkeluarga, gue akan memastikan istri dan anak-anak gue menjadi orang-orang yang paling bahagia di dunia. Begitu juga dengan orangtua dan saudara-saudara gue… Gue yang akan membuat mereka bahagia.

Do I sounds perfect already?
Yes, I did… Mungkin itu sebabnya Tuhan menciptakan gue sebagai perempuan, bukan laki-laki. Karena manusia pada dasarnya ga ada yang sempurna.
Just a fun fact, gue sering dapet “pengakuan” dari temen-temen cewek gue, yang bilang kalo gue cowok pasti mereka naksir sama gue. Awalnya gue selalu mikir temen-temen gue kena semacam gangguan mental karena bisa-bisanya gue berkandidat potensial jadi laki-laki idaman mereka. Tapi setelah gue baca apa yang barusan gue tulis, they’re not entirely wrong, for a few women I might be their ideal guy.

Then again, I’m just an ordinary girl, a girl who far from perfection. If I were a boy, maybe the people who got me on their back will be the lucky ones. But even so I’m just a girl, I’ll do as much as I can to be that girl, a girl who don’t need to imagining “if I were a boy” just to feel happy, a girl who always thankful being born as a girl… and as a very blessed one too.

–Posted via mobile

#IdeaSwap: Do’s and Don’ts

5 Sep

A very first thing I’m gonna say here that I’m almost running out of time to blog this post. How awful my time management is…
To be honest I don’t really have plenty of free time this past few days, there are always somethings I need to do outside and the result when I got home by the end of night is always same, too exhausted to even turn on my laptop, don’t hope I still have energy left to even write a sentence or two.

But let it be, I got my tab here with me, at least I can write a short post no matter what.

Hmm, the topic is Do’s and Don’ts. Of course the first things cross my mind are a bunch of tips and a random manual to do stuffs. But since I don’t have enough time to write this post, just let me tell you about a simple one…
My very own do’s and don’ts in life.
I only have one do and one don’t, the thing that I always grasp thigh as a life guide. People said that life didn’t come up with manual, you just simply need to live it. I don’t think it is wrong, I’m kinda agree with them, life’s will get too bothersome if you over-think about it. Yet still, you need to keep some barrier in your own life. Just in case you will go out of track and make a mistake that you will regret forever… That’s when my do and don’t come in handy.

My do is; Do everything with your own way. It doesn’t mean you will ignore every other people’s suggestion. But this is your life, you’re the one who live it, so you will be the one who control it.
My don’t is; Don’t ever loose your faith. Your faith to your self, faith to your God, faith to your family, faith to your friends, and faith to your circumstances. Because only if you believe in it then it’ll somehow work to you.

See? Life is not that hard, it is only us who have too much expectation about it.
Just live it up, do everything you can all you want. Just don’t forget your own limit… and be happy.

–Posted via mobile

#IdeaSwap: 1-4-3

2 Sep

Baca topik ini, hal pertama yang terlintas jelaslah lagunya Henry Lau yang lagi beken-bekennya itu. Sejujurnya pun gue otomatis beberapa kali langsung dengerin lagu itu… and I still have no idea how to develop this topic.

Jadi, ketika jaman lagu 1-4-3 itu baru keluar, gue ga ngerti apalah itu maksudnya 1-4-3, dan sama dengan apa yang orang lain lakukan, kalo ga tau maka kembalilah pada google. So I google it, then a lot of things about 1-4-3 come up. Ternyata arti dari 1-4-3 itu sederhana sekali sodara-sodara, artinya cuma: I Love You.

Or is it that simple, the I love you?
For me, the hardest and the most meaningful I love you ever said is when that sentence follow with No matter what. I love you no matter what…
That kind of I love you yang ga menuntut balasan dan tanpa alasan.

Berapa orang di dunia yang bisa kalian hadiahkan perasaan seperti itu?
Mungkin banyak dari kalian yang bakal otomatis jawab, “Orangtua gue lah, siapa lagi?” atau “Pasangan gue dong…”, atau jawaban yang lebih luar biasa lagi, “Tuhan gue lah, ga ada lagi yang lain.”
Those are a great answers and probably the most right answers too…

Gue sebenernya ngerasa ga pantes nulis soal cinta-cintaan begini. Karena gue sendiri, percaya apa ga, takut sama yang namanya cinta. Bukan, bukan karena gue jomblo dari lahir. Pada masanya, gue juga pernah ngerasain jaman pacaran sama sekian banyak cowok yang berbeda dalam waktu yang sesingkat-singkatnya.

Sepanjang hidup gue, ada dua point yang membuat gue sama sekali berubah pandangan soal cinta.
Pertama adalah ketika orangtua gue bercerai, seeing a love that I’ve been looked up all my life crumble right in front of my eyes is broken my heart even until today.
Kedua adalah ketika gue sendiri menyadari I’ve been in love for a very long time with someone I can’t choose. This someone is my best friend, and we’re still friend until now. Agak konyol sebenernya kalau diinget-inget, we were realize we’ve been developed another feeling to each other after we’ve been a friend for years, it is supposed to be a happy ending for both of us, but we ended up chose the hard way and here comes the sad part when both of us have no courage to step further to change our pure friendship into some sort of relationship.

Tentu aja dua kejadian itu udah lama berlalu, tapi apa yang merubah gue sejak itu masih bertahan hingga sekarang. Love scares me.

Yet this is the weird thing about it, those two point that change my perspective about love forever are turned up to be a wake up call for me…
Why is my parents divorce effect me that much, because I love them no matter what.
Why after being a coward and run from the possibility to have a relationship with my own best friend makes me hesitate to love again, because back at that time I love him no matter what.

A simple wish of everyone

2 Jul

tumblr_mixxtyhkdQ1rm61sgo1_500

 

Souls —Lang Leav

2 Jul

tumblr_mh1xxgiCc61qag2pzo1_500

This is not exactly related with my personal feeling or anything about me, but it is just turn out to be one of the most saddest paragraph I’ve ever read…
Now, why it feels like so?