Archive | From my POV RSS feed for this section

#IdeaSwap: If I Were A Boy

9 Sep

Have you ever wish to be born as someone else? If you’re boy, have you ever wonder how if you were a girl and if you’re a girl, how it’ll become if you were a boy?

If I were a boy?
I bet I’ll become a decent one. If not I’ll just become the annoying type that most girl will going to hate. Yeah, I don’t think there is any middle standard for a “boy” me.
Let me use my imaginary here, to put my girl personality into a boy one.

Mari awali semuanya dengan, Mungkin

Gue adalah cowok yang pendiam, yang ga bisa ngelucu atau sekedar bercanda-canda jorok sama kebanyakan orang. Karena menurut gue cowok yang bermulut cewek alias berisik dan macam komentator nyasar itu butuh dibasmi dari muka bumi ini.
Gue adalah cowok yang menyebalkan karena terkesan tukang pilih-pilih dan ga suka hidup susah. Prinsip gue adalah, laki-laki itu ga butuh hidup sok susah kalau bisa hidup enak hanya karena stereotype yang menyatakan kalo cowok yang ga pernah hidup susah itu artinya ga bakal bisa survive. Ah kata siapa? Itu sih tergantung lo nya aja tau diri apa ga… Taraf hidup itu bagian dari takdir, kalau memang temen lo mampu hidup lebih enak dari lo, ya jangan banyak omong, ga perlu pengumuman lah kalau lo sirik. Tapi bukan berarti gue ga bisa apa-apa. Biar begini juga gue tetap laki-laki yang suatu hari bakal menapaki masa depannya sendiri. Itu makanya gue selalu mendoktrin diri gue sendiri buat jadi cowok cerdas, cekatan, dan serba bisa. Itu modal, biar survive.
Gue adalah cowok yang susah naksir cewek dan susah ditaksir cewek. Kenapa? Gue senyum aja jarang, gimana mau ada yang naksir gue? Yang ada cewek-cewek kalau ngeliat gue macam ngeliat anjing yang di jidatnya ada tempelan, “Awas anjing galak!”. Gue juga susah naksir cewek, bukan semata-mata karena ketinggian standar, susah aja kali nemuin cewek yang kira-kira mau sama anjing galak. Ditambah, gue bukan cowok yang naksir sama cewek cantik, buat gue cewek cantik itu cuma enak dilihat, masalah hati ga ada hubungannya sama muka lo.
Gue adalah laki-laki yang setia kawan. Karena mencari teman itu bukan hal gampang buat gue, jadi ketika gue menemukan beberapa orang yang bisa gue sebut teman, I’ll treasure them no matter what.
Gue adalah cowok yang dekat dengan Mama, karena sejak kecil keburu terbiasa memandang beliau sebagai makhluk rapuh yang butuh dilindungi terus-terusan sama anak laki-laki jagoannya ini… Padahal dalam hati gue tau benar, Mama adalah wanita paling kuat yang ada di dunia.
Gue adalah laki-laki tegas yang mengerti benar apa yang gue mau dalam hidup gue. Gue calon laki-laki sukses, masa depan gue cerah dan menjanjikan. Bukan karena kepedean, bukan juga mendahului kehendak Tuhan. Itu namanya optimis.
Gue adalah cowok yang selalu berusaha ga mempermainkan dan menyakiti perasaan cewek, apa sih gunanya jadi cowok model begitu? Ga guna. Jika suatu hari gue berkeluarga, gue akan memastikan istri dan anak-anak gue menjadi orang-orang yang paling bahagia di dunia. Begitu juga dengan orangtua dan saudara-saudara gue… Gue yang akan membuat mereka bahagia.

Do I sounds perfect already?
Yes, I did… Mungkin itu sebabnya Tuhan menciptakan gue sebagai perempuan, bukan laki-laki. Karena manusia pada dasarnya ga ada yang sempurna.
Just a fun fact, gue sering dapet “pengakuan” dari temen-temen cewek gue, yang bilang kalo gue cowok pasti mereka naksir sama gue. Awalnya gue selalu mikir temen-temen gue kena semacam gangguan mental karena bisa-bisanya gue berkandidat potensial jadi laki-laki idaman mereka. Tapi setelah gue baca apa yang barusan gue tulis, they’re not entirely wrong, for a few women I might be their ideal guy.

Then again, I’m just an ordinary girl, a girl who far from perfection. If I were a boy, maybe the people who got me on their back will be the lucky ones. But even so I’m just a girl, I’ll do as much as I can to be that girl, a girl who don’t need to imagining “if I were a boy” just to feel happy, a girl who always thankful being born as a girl… and as a very blessed one too.

–Posted via mobile

Advertisements

#IdeaSwap: Do’s and Don’ts

5 Sep

A very first thing I’m gonna say here that I’m almost running out of time to blog this post. How awful my time management is…
To be honest I don’t really have plenty of free time this past few days, there are always somethings I need to do outside and the result when I got home by the end of night is always same, too exhausted to even turn on my laptop, don’t hope I still have energy left to even write a sentence or two.

But let it be, I got my tab here with me, at least I can write a short post no matter what.

Hmm, the topic is Do’s and Don’ts. Of course the first things cross my mind are a bunch of tips and a random manual to do stuffs. But since I don’t have enough time to write this post, just let me tell you about a simple one…
My very own do’s and don’ts in life.
I only have one do and one don’t, the thing that I always grasp thigh as a life guide. People said that life didn’t come up with manual, you just simply need to live it. I don’t think it is wrong, I’m kinda agree with them, life’s will get too bothersome if you over-think about it. Yet still, you need to keep some barrier in your own life. Just in case you will go out of track and make a mistake that you will regret forever… That’s when my do and don’t come in handy.

My do is; Do everything with your own way. It doesn’t mean you will ignore every other people’s suggestion. But this is your life, you’re the one who live it, so you will be the one who control it.
My don’t is; Don’t ever loose your faith. Your faith to your self, faith to your God, faith to your family, faith to your friends, and faith to your circumstances. Because only if you believe in it then it’ll somehow work to you.

See? Life is not that hard, it is only us who have too much expectation about it.
Just live it up, do everything you can all you want. Just don’t forget your own limit… and be happy.

–Posted via mobile

Eh, sorry… (lagi)

1 Sep

*Masuk blog bawa kemoceng* *Bersih-bersih sarang laba-laba*

Jadi begini…
Blog ini adalah blog yang terabaikan, kisah hidupnya dramatis, semua karena si pemilik yang gagal melulu berubah dari penulis blog musiman jadi penulis blog yang konsisten. Gue sebenernnya semacam prihatin sendiri sama kelangsungan hidup blog ini… blog gue.

Setelah sekian lama ga ngeblog, karena terlalu banyak sebab, dalam rangka ganti bulan (lagi) gue memulai (lagi) niat mulia gue buat rajin ngeblog (lagi dan lagi). Kata orang kan biasanya niat baik itu emang banyak rintangannya, mungkin itu sebabnya gue ga beres-beres menuhin janji buat jadi blogger teladan di blog sendiri — ini alesan aja sih (lagi) — gitu…
Tapi mari kita kembali mencoba, semoga ga bakal ada tulisan (lagi) dan (lagi) di posting gue nantinya.

Demikianlah permohonan maaf resmi dari gue selaku pemilik blog yang gagal, and by the way… sekian posting ke belakang, adalah hasil editan dari apa yang seharusnya jadi bagian dari 31 days of writing tag gue yang bubar jalan. Tapi, tapi… Untuk gantinya gue bakal ada another emejing project di blog ini, project apakah? Lemme’ share on my next post then…

Jadi udah beres ya acara maaf-maafannya? Gue jangan di-unfollow ya? *Fakir followers* *Haus followers*

The Packing Rush

2 Aug

I’m going to say sorry in advance because this post maybe kinda short, since I’m actually in the middle of a packing frenzy when I suddenly remember I have to write. So yeah… now me, sitting in the middle of a mountain of clothes waiting to put in to a carrier, which is mean I’m in the middle of complete chaos now.

I have this very bad habit, I’m a very last-minute person. I won’t do anything until I really have to do it, by force, because I’m almost always running out of time.
Like today, my train to Jakarta is tomorrow 11o’clock and I haven’t pack anything at all.

I don’t have any idea how to make myself more punctual and more prepare for everything.
My problem is, I like to organize things in my head, just in my head but I will end up actually never really do it. So that organize things just stuck in my head and in my to-do-list for a days, even a weeks until I completely forget about it. When I finally remember it again, most of time it’s always already kinda late and it will put in a panic mode so I just do it as fast as possible and forget every details about it and of course the results are somehow always messy and so far away from what I’ve already planned before.

I really need to be more strict to myself. Really, for me, managing other people is easier than managing my own self.

My favorite August!

1 Aug

Hi!!
Well, apparently I need to find another word to open my post here… because hello and hi are seems over-used already. But whatever, hello! hi!

Actually I still have no idea what to write today, planning to make the topics list this afternoon but I didn’t make it, I’m too busy catching up on my social life which is have been completely abandoned for this past month.
But today is kinda fun, met my friend and talked and laughed and also… I did some shopping for my make-up holiday supplies! Talking about make-up, I love them! I’m not that great on make-up thingy, especially when someone ask me to put a make-up on their face, I just can’t do it at all, I’m so bad on drawing and I think putting make-up on face is somehow require a good ability of drawing skill too, so yeah… I can’t do it very well. But I can put a make-up on my own face pretty good, even some people said it was really good, notably the eyes part. I have this so called a signature eye make-up which I wear daily, maybe I’ll blog about it somehow later.
But why I suddenly talking about make-up now? That’s now what I want to talk about tonight…

Okay, let’s get back to the topic now, which as you can read on this post’s title is…… August!
August is my favorite month of all year. Why? Well, obviously because August is my birthday month. But feeling happy about a birthday now, naaah.., I’m not. Turning 23rd soon is not as exciting as when I turned 11th and finally able to buy my first wand at Ollivander, okay stop, we’re not even on Potter’s world now.
Frankly speaking, I’m not really sure why I like August, most people usually hate this month… Because on August most schools and many institutions are just getting started, well when holiday is over, people hate it. And also, August in my country is kinda hot, I mean, the weather, August is regularly a peak of the dry season. Even so, this year’s dry season is not as bad as usually, or maybe it will getting bad later in the middle of August or something.
But I still love August anyway… Which I just realized now after writing it, I have no idea at all why I love it.
Still I hope this August will bring something good for me, for everyone. 2013 is kinda rough to me so far, so I really wish the rough trace will vanished and everything going to be simply better. Having a preferable life for my 23rd birthday present will be more than enough, I’m not complaining here but hoping for something is not a crime anyway.

So… Have a great August everyone! :)

The hall is sca……

8 Jul

image

The hall is scarely empty… and quiet. And why the hell I’m still here?